2023. október 3. - Helga

MSZP: Információs kampányt Kárpátaljára

Információs kampányt kell indítani Kárpátalján, hogy megkönnyítsék az ottaniaknak a magyar vízum igénylését és megszerzését - közölte Kozma József országgyűlési képviselő, az MSZP-frakció külügyi munkacsoportjának vezetője az MTI-vel pénteken.
2008. június 6. péntek 17:03 - Hírextra
A közlemény szerint a munkacsoport a vajdasági és kárpátaljai magyarok kérésére tájékozódott a Magyarországgal való kapcsolattartás megkönnyítésének lehetőségeiről. A munkacsoport úgy látja, hogy miután a kérelmezők nem kellő tájékozottsága gyakran akadályokat gördít a megfelelő vízum igénylése és megszerzése elé, "információs kampányt kell indítani Kárpátalján".

Ezért felkérik a Külügyminisztériumot és a Miniszterelnöki Hivatalt egy könnyen értelmezhető tájékoztató kiadvány összeállítására és érintettekhez történő eljuttatására, amely az ügyfeleknek segít a megfelelő vízum beszerzésében - olvasható.

Kozma József közölte: javasolják, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) az állományából további képzett munkatársakat küldjön a helyszínre, hogy személyes tájékoztatással segítsék a vízumigénylőket.

A munkacsoport szerint a BÁH-nál történő eljárás egyszerűsítése érdekében szükséges lenne az eljárási díj csökkentése, az egyablakos ügyintézés bevezetése, valamint annak biztosítása, hogy a BÁH hozzáférjen a hazai ingatlan-nyilvántartáshoz, így az ügyfeleknek ne kelljen a tulajdoni lapot külön igényelni.

A közlemény szerint napirenden kell tartani a vasúti közlekedés fejlesztését, elsősorban az InterCity-kapcsolat megteremtését Kárpátalja és Magyarország között. A munkacsoport ezért kezdeményezi a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumnál a megvalósítás felgyorsítását - írta Kozma József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását