2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem volt ügyvéd, érvénytelenek a beadványok

Ügyvédi képviselet hiánya miatt utasított el két, az EP-választással kapcsolatos beadványt kedden a Legfelsőbb Bíróság.
2009. május 12. kedd 15:12 - HírExtra
A testület az MTI-nek megküldött végzéseiben arra mutat rá, hogy választási ügyeknél bírósági eljárásban a jogi képviselet kötelező, ezért a döntéseket érdemi vizsgálat nélkül hozták meg.

Az egyik beadvány az SZDSZ listájának nyilvántartásba vételét támadta meg, arra hivatkozással, hogy a jelölőszervezet bejelentési okiratán nem szerepelt keltezés. Az Országos Választási Bizottság (OVB) pénteken vette nyilvántartásba a liberális párt listáját.
Az MTI úgy tudja, hogy az SZDSZ listájának nyilvántartásba vételét mások is megtámadták a törvényes 3 napos határidőn belül, de azokról a beadványokról még nem született döntés.

A LB által elutasított másik felülvizsgálati kérelemben a személyesen eljáró beadványozó azért kért jogorvoslatot, mert az OVB megtagadta a Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP) nyilvántartásba vételét.

Az OVB azért nem vette nyilvántartásba pénteken az MRPP listáját, mert a szervezet a szükséges 20 ezer érvényes ajánlás helyett mindössze 66, a pártot megnevező szelvényt adott le. (A párt 11 olyan cédulát is leadott, amelyen egy egyéni jelöltet támogattak, ám ez eleve érvénytelen, mert az EP-választáson csak pártokat lehet ajánlani.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását