2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nyolc év fegyház drogkereskedelemért

Marihuánát, speedet és ecstasyt csempészett Hollandiából Magyarországra, majd értékesített az a két, Békés megyei fiatal, akiket a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen nyolc, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott.
2008. június 5. csütörtök 18:10 - Hírextra
Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott, egy 34 éves gáborjáni lakos 2004 második felében, Amszterdamban egy építőipari cégnél dolgozott alkalmi munkásként. Ekkor ismerkedett meg egy férfival, az ő ajánlatára és kapcsolatai révén kezdett el 2005 elejétől kábítószer-kereskedelemmel foglalkozni.

A vádlott jelentős mennyiségű, különböző típusú kábítószert - marihuánát, ecstasy tablettákat és speedport - hozott autóbuszon Magyarországra. Kábítószer-terjesztői hálózatot alakított ki, a droggal kereskedett. Volt olyan tranzakció, amikor a másodrendű vádlottnak, egy 24 éves gyulai férfinak 5.800 ecstasy tablettát adott át, amelynek ellenértékeként 750 gramm marihuánát és 650 gramm speedport, valamint százezer forint készpénzt vett át.

Az elsőrendű vádlott által értékesítés céljából behozott, itthon eladott, illetve átadott kábítószerek együttes hatóanyagtartalma legalább huszonhétszerese volt a jelentős mennyiség alsó határának.
A másodrendű vádlott 2005 májusa és októbere között szintén Hollandiából hozott be különböző típusú kábítószereket, amelyeket az általa kiépített terjesztői és vásárlói hálózaton keresztül tovább értékesített. Az általa eladott drog együttes hatóanyagtartalma legalább huszonegyszerese volt a jelentős mennyiség alsó határának.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek a két férfit. Az elsőrendű vádlottat nyolc, a másodrendűt hét év fegyházbüntetéssel sújtotta, s mindkettőjük esetében kétmillió forintot meghaladó összegre vagyonelkobzást rendelt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását