2024. május 17. - Paszkál

Egy év alatt ennyi rendőrre támadás történt

Péntek éjjel Budapesten, a III. kerületi Remetehegyen rendőrségi akció során combon lőttek egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőr őrnagyot. Az életveszélyes, artériás sérülést szenvedett rendőrnek még volt annyi ereje, hogy megbilincselje támadóját. Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása szolgálatban lévő rendőrök ellen 2008-2009-ben elkövetett magyarországi támadásokról:
2009. szeptember 26. szombat 15:47 - HírExtra
2008. január 14. - Érden baltával kétszer fejbe vágta kutyáját egy férfi, majd a vele szemben intézkedő rendőrökre is rátámadt egy félméteres betonvasdarabbal. Az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2008. január 18. - A Győr-Moson-Sopron megyei Téten hasba lőtt egy rendőrt egy 41 éves férfi, aki elbarikádozta magát saját házában. A lövöldöző férfi a terrorelhárító szolgálat budapesti egységeinek megérkezése előtt fejbe lőtte magát. A rendőr egyik veséjét és epehólyagját el kellett távolítani.

2008. február 11. - Esztergomban egy családi botrányhoz riasztották a rendőröket, s a bejelentő 56 éves fia a melléképületből hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. A 37 éves rendőr a helyszínen meghalt.

2008. február 27. - Érden egy dühöngő férfi rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. A rendőrök megfékezték, majd előállították.

2008. május 10. - Baján, a vasútállomáson randalírozó 18 éves férfi a megfékezésére érkezett egyik intézkedő rendőrt gyomron ütötte, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A férfit őrizetbe vették.

2008. május 17. - A Borsod megyei Mezőkövesd és Szentistván között egy rendőrjárőr intézkedni akart három motorossal szemben, de az egyik motoros elütötte. A rendőr a lábán sérüléseket szenvedett.

2008. május 18. - Budapesten, a XVI. kerületi Alsómalom utcába egy családi vitához riasztott járőrökre késsel rátámadt egy fiatal férfi. A járőr figyelmeztető lövést adott le, majd miután ez sem használt, célzott lövést adott le a támadó lábára.

2008. május 25. - A 8-as főút mellett lévő dabrókai csárdánál egy román férfi felmászott az épület tetejére, és elkezdte a cserepeket ledobálni. Az intézkedő rendőrök elszállították kihallgatásra. A rendőrkapitányságon a férfi egy ollóval a rendőrökre támadt, s közülük kettőt a fején és a nyakán megsebesített. A dulakodás közben a rendőrök két lövést adtak le, s az egyik a férfit a lábán találta el. A felbőszült férfi erre kitörte az ablakot és kiugrott a belső udvarra, ahol életét vesztette.

2008. július 9. - Zalakomárban vasvillával támadt az intézkedő rendőrökre egy lovas kocsin ülő férfi, akit a rendőrök csak figyelmeztető lövés leadásával tudtak megfékezni.

2008. október 8. - A Nógrád megyei Szátokon a helybéliek rátámadtak az intézkedő rendőrökre, akik egy ittas járművezetőt ellenőriztek. A rendőrök ezért három figyelmeztető lövést adtak le, a tömeget a kisebbségi önkormányzat képviselőjének segítségével sikerült lecsillapítani. Egy rendőr könnyű sérülést szenvedett.

2008. december 30. - A Somogy megyei Őrtilos erdős külterületén a hajnali órákban meglőtték a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség járőrszolgálatot teljesítő főtörzsőrmesterét, aki a karján súlyosan megsérült.

2009. február 16. - Nyíregyházán rendőrökre támadt egy férfi, aki volt élettársától elvitte két kiskorú gyermeküket és nem volt hajlandó visszaadni őket. Az agresszív férfit könnygáz és testi kényszer alkalmazásával megbilincselték és előállították, majd a pszichiátriára szállították orvosi ellátásra.

2009. február 26. - A Heves megyei Apcon közúti ellenőrzés során egy házaspár nem állt meg a rendőr karjelzésére, a rendőr utánuk ment és amikor utol érte őket azok kisbaltával és késsel rátámadtak.

2009. június 29. - Drávakeresztúron éjjel három rendőr akart intézkedni egy családnál, de három testvér már az utcán megtámadta őket fegyverrel, baltával, üvegekkel és kövekkel. A tetteseket elfogták.

2009. szeptember 18. - Hajnalban fegyveresek megpróbáltak kirabolni egy pénzszállító autót az M1-es autópálya 35-ös kilométerénél. A kiérkező autópályás rendőrökre sorozatlövő fegyverrel azonnal tüzet nyitottak, több lövés érte a szolgálati kocsi motorháztetejét és szélvédőjét. Az egyik járőr a jobboldali ajtón kiugorva, a szalagkorlát mellett talált menedéket, társa a vezetőülésből jobbra elhajolt. Ennek köszönhető, hogy csak a berobbanó üvegszilánkoktól szenvedett sérüléseket. A rablók zsákmány nélkül elmenekültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását