2024. június 15. - Jolán, Vid

Megvágják a mozgássérült-igazolvánnyal jogtalanul parkolókat

Büntetőeljárást indított a rendőrség nyolc, jogtalanul, mozgássérült igazolvánnyal parkoló mátészalkai autós ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
2009. szeptember 7. hétfő 13:33 - HírExtra
Mind a nyolcan hozzátartozóik részére kiállított parkolási igazolványokat használtak, a rendőrség célzott ellenőrzése pénteken érte tetten őket, amint a szatmári város egyik nagyáruháza előtt leálltak - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint az eljárás alá vontak között olyan autós is akadt, aki elhunyt felesége kártyájával parkolt jogtalanul.

A szóvivő megemlítette: közokirat-hamisítást is elkövet az, aki más nevére szóló valódi okmányt használ, és azért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A rendőrség a nyolc autós ellen közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és felveszi a kapcsolatot az okmányirodával is, hogy ellenőrizzék az igazolványokon szereplők jogosultságát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását