2024. április 27. - Zita

Nyilvános szerződéseket!

A Csongrád megyei önkormányzatok által kötött, folyamatban lévő vállalkozási szerződések nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtökön.
2008. június 5. csütörtök 20:59 - Hírextra
A képviselő a közgyűlésen felszólította a települések és a megyei önkormányzat vezetőjét, hogy Hódmezővásárhelyhez hasonlóan tegyék nyilvánossá és polgáraik számára elérhetővé az önkormányzatuk által kötött, folyamatban lévő vállalkozói szerződéseket.

Hegedűs Zoltán emlékeztetett arra, a hódmezővásárhelyi önkormányzat a lakosság naprakész és teljes körű tájékoztatása érdekében április 9-től minden folyamatban lévő, a város által kötött vállalkozói szerződést honlapján nyilvánossá tett.

"Az a célunk, hogy segítsük a társadalmi bizalom helyreállítását; szükségesnek és fontosnak tartjuk a társadalmi kontrollt, amihez a nyitottság alapvetően szükséges" - mondta a bizottsági elnök.

Lázár János (Fidesz) polgármester közölte, szeretné, ha a vásárhelyi példát az ország más települései is követnék, ennek kezdete Csongrád megye lehet.

"A korrupcióellenes küzdelemnek, a korrupció felszámolásának ez az első lépése. Nekünk nincs titkolnivalónk, ahogyan bizonyára más település vezetőinek sincs, ezért reméljük, hogy a kezdeményezésünkben partnerek lesznek" - fogalmazott a polgármester.

Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy a nyilvánosságra hozott szerződéseket az elmúlt szűk két hónap alatt több mint négyezren olvasták el a város honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását