2024. április 27. - Zita

Kezdődik a könyves seregszemle

A ma kezdődő 79. Ünnepi Könyvhét és a hozzá kapcsolódó 7. Gyermekkönyvnapok könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, zenés produkciókkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint filmvetítésekkel várja az érdeklődőket Budapesten és számos vidéki városban
2008. június 5. csütörtök 08:16 - Hírextra
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett Ünnepi Könyvhét a fővárosi Vörösmarty téren lévő Oroszlános kútnál veszi kezdetét csütörtök délután Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő ünnepi szavaival. Ezt követően adják át a Szép Magyar Könyv 2007 verseny elismeréseit és a kulturális tárca által alapított, a minőségi könyvesboltokat jutalmazó Hermész-díjakat az Aranytíz Művelődési Központban.

Zentai Péter László, az MKKE igazgatója korábbi tájékoztatása szerint mintegy 400 magyar szerző jelentetett meg kötetet a könyvhétre.

Az Ünnepi Könyvhéten megemlékeznek a könyves ünnepet kezdeményező Supka Gézáról: tiszteletére emléktáblát koszorúznak a XI. kerületi Bocskai úton, személyes tárgyaiból, dokumentumaiból, valamint a róla és családjáról készült fotókból pedig kiállítás nyílik a Magyar Írószövetség Bajza utcai klubjában.

A 79. Ünnepi Könyvhétnek Budapest mellett több vidéki helyszín is otthont ad, egyebek mellett Balatonfüred, Békéscsaba, Cegléd, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykőrös, Szeged, Pécs, Sopron, Szombathely, valamint Zalaegerszeg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását