2024. május 8. - Mihály

Gyermekszínházi találkozó

Minden eddiginél ígéretesebbnek mutatkozik a hétfőn kezdődő IV. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé programja - mondta az MTI érdeklődésére Hornung Gábor, a kaposvári színház szervezőtitkára.
2008. május 2. péntek 11:21 - Hírextra

A Csiky Gergely Színház és az ASSITEJ nemzetközi szakszövetség magyar központja szervezésében csaknem harminc társulat lép színre a május 5. és 10. között megrendezendő találkozón.
A jövendő színházbarátait nevelő program igazi csemegéket tartogat: a hazai repertoár színe-java mellett nemzetközi produkciók is színre kerülnek - mondta a szervezőtitkár.

Tájékoztatása szerint a kőszínházak közül a zalaegerszegi, az egri és a debreceni vesz részt a biennálén, de itt lesz a Kolibri, a Stúdió K, az RS9, a Márkus Színház és a Kerekasztal Társulás is.
A hazai társulatok mellett osztrák, német, koreai, balti, horvát és belga csoportok előadásait kísérheti figyelemmel a közönség.

A produkciók a Csiky Gergely Színházban, valamint az Együd Árpád Művelődési Központban, a Művész-bejáróban és a Kaposvári Egyetemen láthatók. A szabadtéri programok a sétálóutcán teremtenek fesztiváli hangulatot a Ghymessel, a Kalákával, a Szélkiáltóval, a Roxínházzal és a Somogy Zenekarral.

A versenyprogram magyar előadásait Kaposi József rendező-tanár, drámapedagógus válogatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását