2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csúszó közmű

Kivizsgálja a főváros, miért csúszott a tervezetthez képest másfél hónapot a Hűvösvölgyi úti csatornafelújítás. A késés miatt nem lehetett időben elkezdeni az útfelújítást, így nem tudták visszaadni az utat a forgalomnak október 15-ig.
2007. október 15. hétfő 15:28 - Hírextra
Mivel a forgalmas budai útszakaszon nagy fennakadást okozott volna, ha egyszerre folyik az út-, illetve a villamospálya felújítása, ezért a főpolgármester még pénteken a rekonstrukció elhalasztására kérte a BKV-t - mondta el Nyáry Krisztián. Így hétfőtől a korábban jelzettek ellenére nincs vágányzár az 56-os villamos vonalán, közlekednek a szerelvények.

A kommunikációs igazgató közölte: a villamospálya felújítására megvan a pénz. A hétfői főpolgármesteri kabinetülésen arra kérték Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját: vizsgáltassa meg, megoldható-e a rekonstrukció karácsony után.A Fundamenta Lakáskasszánál, amelybe beolvadt a korábbi Otthon Lakás-takarékpénztár is körülbelül ugyanannyi a kezelt szerződések száma és megtakarítások összege, mint az OTP Lakástakarék Zrt.-nél - mondta az utóbbi társaság elnök-vezérigazgatója. Oszlányi Zsolt hozzátette: pénztáruknál a megalakulás óta csaknem 1 millió lakás-előtakarékossági szerződést kötöttek, az elhelyezett betétek és a jóváírt állami támogatások összege pedig meghaladta a 240 milliárd forintot. Az élő szerződések összege az elmúlt 4 évben több mint háromszorosára nőtt. Ez részben annak is köszönhető, hogy az állami támogatás maximális mértéke 2003-ban a korábbi 36 ezer forintról 72 ezerre emelkedett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását