2024. április 24. - György

Hangulatfesztivál Kaposváron

A Festők Városa Hangulatfesztivál idei, csütörtökön kezdődött programsorozatán ezúttal is gazdag kínálat várja a kortárs művészetek, elsősorban a képzőművészet iránt érdeklődőket Kaposváron.
2008. június 5. csütörtök 21:34 - Hírextra
A négynapos fesztivállal, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg, a Kaposváron született, s alkotásaival világhírnévre szert tett Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművész születésnapjáról emlékeznek meg.

Simonics Lászlóné ötletgazda és főszervező, a Művészetek Kincsesháza vezetője a programokról szólva az MTI-nek a fesztivál nyitó napján elmondta: a 22 millió forintos költségvetésű rendezvénysorozat összművészeti fesztivál, vagyis a kiemelt képzőművészeti rendezvények mellett koncertek, irodalmi műsorok, kiállítások és gyermekműsorok egyaránt szerepelnek a programban.

A hangulatfesztiválon több mint félszáz program várja a kaposváriakat és az ide látogató vendégeket, akik a remények szerint az idén is több tízezren lesznek - mondta a rendezvény főszervezője, hozzátéve: legalább 25 ezer érdeklődőre számítanak a négy nap során.

A kiállítótermek mellett a belváros terei és a Sétáló utca is alkalmi bemutatók helyszínévé alakult át, hangulatos hátteret biztosítva a szabadtéri tárlatoknak, köztük például a Magyar Elektrográfiai Társaság alkotásainak, vagy a kifejezetten közterekre tervezett szobroknak.

Emellett számos zenei- és gyerekprogram lesz az utcán, és egy-egy műalkotás megszületését is figyelemmel kísérhetik azok, akik elidőznek a kitelepült képzőművészek vásznai előtt: a fesztivál idején csaknem kétszáz képző- és iparművész dolgozik az utcán, bemutatva az alkotás folyamatát.

A Vaszary Képtárban Új Reneszánsz címmel kortárs festészeti tárlat, a szomszédos Rippl-Rónai Múzeumban Goszthony Mária festőművész Somogy megyei kúriájában, Bárdibükkön megalakult Fiorenza Műhely, valamint a Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesület alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás. A Szín-Folt Galériában ezúttal is - immár 13. alkalommal - ezernél több miniatűr alkotást mutatnak be, a könyvtárban Zala György királyszobrait láthatják az érdeklődők.

A fesztivál változatos zenei kínálatában egyaránt szerepelnek klasszikus- és könnyűzenei produkciók, lesz térzene és regionális néptánc-találkozó, a filmművészet iránt érdeklődőknek pedig kortárs műveket ajánlanak a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását