2024. április 25. - Márk

Nyáresti dallamok japán-magyar koprodukcióban

A Tokyo-Budapest Ensemble és művészeti vezetője, Berkes Kálmán ismét Magyarországra látogat: koncertkörútjuk első állomásaként a Zeneakadémián játszanak szerdán este. Előadásukban Hidas Frigyes, Liszt, Beethoven, Schumann, és Poulenc dallamai csendülnek f
2008. július 21. hétfő 19:30 - Hírextra

A kifejezetten nyáresti programnak ígérkező koncert első részében egy korai Beethoven-darab, az opusz 16-os Zongoraötös hangzik el. Majd az egyik legvirtuózabb Liszt-mű, a Spanyol rapszódiát, azután Schumann Fantáziadarabok op.73. című kompozícióját hallhatja a közönség.


A hangverseny második felében Hidas Frigyes II. Fúvósötösét és Poulenc Sextettjét adják elő a Tokyo-Budapest Ensemble tagjai. Az együttes Berkes Kálmán kamarazenei osztályának legjobbjaiból és egy különleges tehetségű zongoristából áll. "A leghatékonyabb tanítás a növendékekkel együtt játszani" - idézi az LFZE közleménye a művésztanárt.


A Tokyo-Budapest Ensemble-t Berkes Kálmán, a tokiói Musashino Academia professzora, a Budapesti Fúvósok művészeti vezetője alapította. A 2001-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon debütáltak, megalakulásuk óta játszottak számos ország rádiójában, televíziójában, különböző nemzetközi és magyarországi fesztiválokon, többek közt a salzburgi Mozart Fesztiválon is.


Berkes Kálmán 16 éve a japán Musashino Academia Musicae professzora. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte, karmesteri tanulmányait Ferencsik Jánosnál és Giuseppe Patanénál folytatta. Több versenydíjat nyert (Genf, Belgrád, München), vezető magyar nagyzenekarokban töltött be szólamvezetői státust; szólistaként és kamarazenészként itthon és a nagyvilágban nagy elismertségre tett szert. Több fúvósegyüttest alapított (Opera Fúvósötös, Budapesti Fúvósegyüttes), rendszeresen vezényel, kurzusokat tart, versenyek zsűritagja szerte a világban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását