2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újra lesz kamarazenei fesztivál

Jövő nyáron újra lesz Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál Kaposváron - közlték a szervezők.
2010. december 14. kedd 14:53 - HírExtra
A hagyományteremtő szándékkal idén először megrendezett zenei fesztiválnak több mint 13 ezer látogatója volt. A 2011. augusztus 12. és 19. között tartandó rendezvényen ismét nemzetközi és hazai komolyzenei nagyságok lépnek színpadra és "merőben új oldalukról mutatkoznak meg", ugyanis a legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt - olvasható az idén nagy sikert aratott programsorozat folytatásáról kiadott közleményben.

A szervezők közlése szerint a program gazdagságát az is mutatja, hogy a régi zenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is színpadra kerülnek.

A fesztivál programjainak fő helyszínéül a kaposvári belváros rehabilitációja keretében felújított, nemrég átadott Szivárvány Kultúrpalota szolgál majd, amely az esemény rangjához méltó környezetben fogadja a fellépő művészeket.

A szervezők tájékoztatása szerint Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexander Longquich, Lendvai József, Keller András és Colin Currie már elfogadta a felkérést a jövő évi kamarazenei fesztiválra.

A tervek szerint - az ideihez hasonlóan - naponta két komolyzenei eseményre várják a zeneszerető közönséget, abban a reményben, hogy ismét teltházas koncertek színhelye lesz a somogyi megyeszékhely.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását