2024. május 14. - Bonifác

Aján Tamás pert nyert

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) magyar elnöke pert nyert Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség volt vezetője ellen. Ezt az IWF első embere képviseletében eljáró Dr. Kárpáti Miklós Ügyvédi Iroda tudatta az MTI-hez is eljuttatott kö
2008. június 5. csütörtök 17:31 - Hírextra
A dokumentum szerint a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy "az alperes megsértette Aján Tamás személyiségi jogait, amikor Itt a minta! Hol a minta? című könyvében, illetve a sajtónak adott információiban valótlanul azt állította: Aján Tamás intézte el, hogy Kecskés Zoltán és Gyurkovics Ferenc dopping-eredménye pozitív legyen".

Ugyancsak valótlanul állította az alperes - olvasható a közleményben -, hogy Aján Tamásnak bármilyen tudomása lett volna a valós eseményekről, és ezekről a saját szerepe miatt hallgatott volna, vagy egyébként bármilyen mulasztást követett volna el az ügyben.

"A bíróság a személyiségi jogsértés miatt Dolovait elégtétel adására, 1.000.000.- forint és kamatai kártérítésre, valamint perköltség megfizetésére kötelezte" - írta az ügyvédi iroda.

Dolovai Tamás a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöki tisztét 2002 januárjától látta el, s a 2004-es, három magyar súlyemelő doppingvétségét hozó athéni olimpia idején is betöltötte a posztot, amelyről 2005 márciusában köszönt le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását