2024. május 11. - Ferenc

Most már döntésre kell vinnie a párharcot a két csapatnak

Egy héten belül harmadszor csap össze az Arsenal és a Liverpool, de a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján - a két döntetlen után - most már döntésre kell vinnie a párharcot a két csapatnak.
2008. április 7. hétfő 14:27 - Hírextra

A múlt szerdai első felvonáson és a hétvégi bajnoki találkozón egyaránt 1-1-es döntetlen született az Ágyúsok otthonában, ezúttal ez az eredmény hosszabbítást jelentene.

"Ez a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése lesz. Megpróbáljuk majd a saját stílusunkat ráerőltetni a Liverpoolra, mert csak így van esélyünk megnyerni a rangadót" - mondta Arsene Wenger, a fővárosiak mestere.

A francia szakember arról is beszélt, hogy szerinte együttese messze túlteljesíti a várakozásokat, hiszen a szezon elején a a 10-12. helyre várták az Arsenalt, ehhez képest a harmadik helyen áll a bajnokságban, illetve a BL-ben - többek között a címvédő AC Milant búcsúztatva - került a legjobb nyolc közé.

A Liverpool elsősorban kitűnő védekezésének köszönheti kedvező pozícióját. A Vörösökre amúgy is jellemző stílus tökéletes végrehajtása most továbbjutást érne, hiszen az Arsenalnak mindenképpen be kell találnia egyszer a kapujukba.

"Mindenki ismeri az Arsenal stílusát. Hosszú passzokkal, mélységi átadásokkal számtalan helyzetet dolgoznak ki. Tudtuk, hogy nagyon keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy kézben tartsuk a mérkőzést és kontratámadásainkkal veszélyt is tudjuk okozni" - mondta Rafael Benitez, a Liverpool vezetőedzője.

A spanyol tréner szerint nagyon kevés csapat lehet képes az Arsenal rohamait feltartóztatni, de szerinte a Liverpool precíz és lelkes védekezésével ezek közé tartozik.

A másik keddi negyeddöntős párharcban a Chelsea a Fenerbahcét látja vendégül. Noha a törökök hazai pályán 2-1-re nyertek, a sorozat talán legnagyobb idei meglepetése lenne, ha a londoniak kiesnének hazai pályán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását