2024. február 24. - Mátyás

Obamának sikerült?

Megszerezte a Demokrata Párt elnökjelöltséghez szükséges számú delegátust Barack Obama az AP amerikai hírügynökség számításai szerint. Így ő az első afro-amerikai jelölt, aki harcba szállhat a Fehér Házért.
2008. június 4. szerda 07:35 - Hírextra
Az AP számításai szerint Barack Omaba megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges 2118 delegátust. Az amerikai hírügynökség azokat számolta a jelöltállító konvención biztosan az illinoisi szenátorra szavazók közé, akik már nyilvánosan deklarálták, hogy mögötte állnak, illetve, akik az AP-nek így nyilatkoztak.

Beleszámolták azt a 11 delegátust is, akik "Obamáéi", mivel a 46 éves szenátor a szavazatok 30 százalékát szerezte meg az két utolsó - dél-dakotai és montanai - előválasztáson. A végösszeg pontosan 2118.

Obama lesz tehát a republikánus John McCain ellenfele a 44. amerikai elnök posztjáért novemberben. Az arizonai szenátor nem reagált egyelőre Obama győzelmének hírére.

Ha az AP számítása helyes, akkor Hillary Clinton valószínűleg mégis bejelenti kedd éjszakai beszédében a visszalépését. Bár korábban a kampányfőnöke tagadta, hogy a volt first lady erre a lépésre készülne, Terry McAuliffe az NBC "Today Show" című műsorában azt mondta: ha Obama megszerzi a delegátusok szükséges többségét, "akkor, azt hiszem, Hillary Clinton gratulálni fog neki ehhez, és elismeri, hogy Obama a Demokrata Párt elnökjelöltje".
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását