2024. április 30. - Katalin, Kitti

Még nem döntöttek

A szavazatok megoszlása miatt nem hozott döntést szerdán sem a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatói posztjára kiírt pályázat eredményéről - nyilatkozta a testület elnöke az MTI-nek.
2008. június 4. szerda 17:51 - Hírextra
Danielisz Béla (MSZP) a zárt ülést követően elmondta, hogy három MSZP-SZDSZ-képviselő hiányzott a döntéshozatalnál, így a négy támogató és a két-két elutasító, illetve tartózkodó szavazat miatt nem döntöttek a pályázat eredménytelenné nyilvánításáról, amit a főpolgármester kezdeményezett.
A pályázatra 11-en jelentkeztek, közülük tízen vettek részt a bizottság korábbi ülésén lezajlott személyes meghallgatáson. A testülethez hasonlóan az elbírálásnál véleményezési jogosítvánnyal rendelkező főpolgármester is több jelöltet talált. Demszky Gábor érvelése szerint négy jó, de nem elég jó pályázat volt, ezért kezdeményezte a pályázat eredménytelenné nyilvánítását. A főjegyző álláspontja, hogy egy köztisztviselői pályázatot a kiíró bármikor eredménytelenné nyilváníthat.

Az MTI információi szerint a szakbizottság szerdán Bánsághy Tamás szocialista képviselő indítványára olyan határozati javaslatról voksolt, amely szerint a főpolgármester álláspontjára való tekintettel nyilvánítaná eredménytelenné a pályázatot a döntésre jogosult bizottság.

A jónak talált pályázók között van a közterület-felügyelet megbízott igazgatója és helyettese, valamint a zuglói térfigyelő társulás igazgatója is. Ez utóbbi pályázó, Lajtár József nyugállományú határőr tábornok Kuncze Gábor, Pintér Sándor és részben Lamperth Mónika belügyminisztersége idején is a tárca helyettes államtitkára volt. Ugyancsak nyugállományú tábornokként indult a pályázaton Kiss Ernő, aki a XIII. kerület rendőrkapitánya volt.

Danielisz Béla elmondta azt is, hogy jövő keddre újabb rendkívüli ülést hívott össze a pályázatról szóló végleges döntés érdekében. A testület a múlt héten a pályázók meghallgatása után az elnök korábbi nyilatkozata szerint gondolkodási időt hagyott a főpolgármesternek, aki azonban nem változtatott álláspontján.

Az MTI úgy értesült, hogy ha eredménytelenné nyilvánítják a pályázatot, egy újabb forduló lebonyolítása után ősszel lehet új vezetője a szervezetnek.

A felügyeletet 2005-től Barna Sándor irányította, aki ez év elején elhunyt. Barna Sándor az 1990-es évek elején Budapest rendőrfőkapitánya, majd a főpolgármester tanácsadója volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását