2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megvan Kiss Péter utódja

Nemény Andrást, a megyei szervezet eddigi elnökhelyettesét választotta meg elnökének pénteken az MSZP Vas megyei szervezete. A küldöttértekezleten Kiss Péter kancelláriaminiszter is részt vett, de mint azt előre bejelentette: nem vállalt vezető tisztséget
2009. február 13. péntek 22:28 - Hírextra
Kiss Péter a tisztújító küldöttértekezletet követő sajtótájékoztatón kijelentette: csak az operatív munkától "lép hátrébb egyet", a megyei szervezet munkáját továbbra is segíti, ezért vállalta el a választási bizottság irányítását, amelynek választási időszakban fontos szerepe van a felkészülésben.
"Addig kívántam betölteni a megyei szervezet elnöki posztját, amíg a baloldali politika itt helyben meg nem erősödik, megfelelő szinten nem stabilizálódik" - mondta.

Kiss Péter szavai szerint a vasi szocialisták politikájának középpontjában most újra az embereket érintő ügyek érdekében folytatott politizálás áll, ezekben az emberek gondjaira adandó válaszokat keresik.

Az elmúlt évek eredményeiről szólva kifejtette: csak Szombathelyen 29 olyan fejlesztési projekt indult el, amelynek eredményeként 15-16 milliárd forintnyi fejlesztésre nyílt és nyílik lehetőség a megyeszékhelyen.

Hangsúlyozta: a megye több településén valósultak meg támogatott beruházások, olyan településeken is - például Körmenden és Szentgotthárdon - ahol nem a szocialisták irányítják a helyi önkormányzatokat. Szavai szerint ez példája annak, hogy a szocialista politikusok igyekeznek ügyek mellé odaállni és támogatást nyújtani.

Újságírói kérdésre Kiss Péter elmondta: a tisztújító küldöttértekezleten is szó esett a válságról és az ország helyzetéről.

"Meg kell próbálnunk ezt a válságot lehetőségként kihasználni Magyarország helyének újrapozicionálására. Erre apellálni azonban csak akkor lehet, ha megtesszük azokat a napi lépéseket, amelyek a válságkezeléshez szükségesek" - mondta.

Nemény András a sajtótájékoztatón ismertette: a vasi szervezet három alelnököt választott Fehér László, Rába László és Nagy Antal személyében, a megyei szövetségi tanács elnökének pedig ismét Szűcs Gábort választották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását