2024. március 29. - Auguszta

Suttyomban építenének a szocik szemétégetőt?

Tatabánya fideszes polgármestere, Bencsik János azt állította keddi sajtótájékoztatóján, hogy a város MSZP-s alpolgármestere és más szocialista képviselők az ő tudta nélkül szemétégető letelepítéséről tárgyaltak egy kanadai céggel.
2008. június 3. kedd 18:21 - Hírextra
Bencsik János a kijelentéseit a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségtől (ITDH) és egy meg nem nevezett minisztériumból származó iratokkal igazolta, amelyekbe a levéltitokra való hivatkozással nem engedett betekintést.

A polgármester elmondta, a tárgyalások előrehaladott voltára való hivatkozással az ITDH a normális szolgálati utat betartva megkereste az önkormányzatot, ő ekkor szerzett tudomást az ügyről és a tárgyalók nevét kérte a szervezettől, amely egy minisztériumhoz irányította. Onnan egy vállalkozási igazgató beosztású személytől kapta az információt, hogy a város képviseletében az MSZP-s Lévai Ferenc alpolgármester és Nagy Ákos képviselő volt jelen. A névsort kiegészítették azzal a megjegyzéssel, hogy "két hete is voltak tárgyalások, de azok nem voltak hivatalosnak tekinthetők".

Az MTI kérdésére Lévai Ferenc alpolgármester azt mondta, tárgyalásról nem volt szó, csupán egy évvel ezelőtt többedmagával megnézett egy előadást a szóban forgó eljárásról. Az alpolgármester a minisztériumi tisztségviselő által említett, közelmúltban történt tárgyalásról nem kívánt magyarázattal szolgálni.

Bencsik János emlékeztetett arra, korábban a térség két szocialista képviselője, Keleti György és Svarcz Tibor kezdeményezte, hogy újra kerüljön be az erőművek létesítésére alkalmas helyszínek közé a Vértesi Erőmű Zrt. megszűnt tatabányai telephelye. Ez ellenkezett a képviselő-testület döntésével, miszerint az önkormányzat nem akar 50 MW-nál nagyobb új erőművet a városban, ezért változtatási tilalmat rendeltek el a területre.

A napokban a kormány ezzel kapcsolatos kezdeményezését a parlament leszavazta, ezzel elhárult a veszély, hogy Tatabánya sűrűn lakott részén erőművet telepítsenek - tette hozzá a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását