2024. május 13. - Szervác, Imola

Bronzérmes a férfi váltó!

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar szurkolótáboron nem múlik az érmek sorsa a budapesti öttusa világbajnokságon. Sőt akár negyedik tagként őket is megilletné egy aranyérem. A tegnapi napon elért bravúros női váltó arany után, ma közel jár
2008. június 3. kedd 18:22 - Malina Adrienn
18:19 – Bronzérmes a magyar váltó

Pontban hat órakor kezdődött a végső tusa, egyben a világbajnokság utolsó versenyszáma, a futás. A rajt pillanatában a „Finish” ugyan összedőlt (leeresztett a kapu), de ez senkit nem zavart, mert minden szem a versenyzőkre szegeződött. Marosi Ádám már az első körben megfelezte a különbséget a fehérorosz futóval szemben. A második futónk Tibolya Péter ezt tovább csökkentett, és 5 másodpercre megközelítette az ellenfelet. Kasza Róbert is szépen küzdött, de a litvánok gyorsabbnak bizonyultak, a fehérorosz váltót pedig már nem lehetett letaszítani a dobogó legfelső fokáról. Így a magyar váltó bronzérmet szerzett. Első Fehéroroszország, második Litvánia csapata

16: 12 - A lovak most nem segítettek

A lovas tusa ezúttal nem kedvezett a mieinknek. Belorussia 4536 ponttal átvette a vezetést, a magyar csapat visszacsúszott a második helyre, harmadik pedig a litván váltó. Tegnap a női mezőny lényegesen jobban ment ezekkel a lovakkal, lehet a paripák is elfáradtak? Vagy csak a fiúk nem érezték annyira a tempót.

A futást 17 másodperces hátránnyal kezdhetik Marosiék a fehérorosz váltóhoz képest. A litvánok 24, a csehek 37, míg az olaszok 38 másodperces hátránnyal fognak startolni.

14: 25 - Még mindig az első helyen


Az úszás után is őrzi vezető helyét a magyar váltó. A csapat 2:46.89 perc alatt úszta le a 3x100 métert (1340 pont), ezzel ebben a tusában negyedik lett. A britek voltak a leggyorsabbak, majd a kínaiak és a lenygelek.  Összetettben Magyarország az élet 3440 ponttal. A mieinket Fehéroroszország (3420) és Csehország (3384) követi.

Jelenleg a lósorsolás zajlik.

Tegnap a lányok éremszerzése után a csapat „öregje” (jó ez erős túlzás, hiszen Gyenesei Leila 22 éves, míg Kovács és Tóth 17) Gyenesei Leila értékelte a győzelmet.

„Bíztunk benne, hogy dobogóra állhatunk, nagyon fiatal ez csapat és mind a hárman nagyon akartunk jól szerepelni, és bizonyítani. Az úszás nagyon jól sikerült, megakartuk dönteni ezt a csúcsot. Most sikerült, és azt hiszem a legjobbkor. Futás során volt 18 másodperc előnyünk, és ez elégnek bizonyult a győzelemhez. Nagyon boldog vagyok. Ha valaki ezt mondja nekem egy héttel ezelőtt, biztos, hogy nem hiszem el” – válaszolta a friss világbajnok.

Reggel 7.30-kor a lövészettel kezdődött el a világbajnokság utolsó napja. A Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert trió 273 kört lőtt, ezzel 1180 pontot szereztek. Ezt azt jelentette, hogy a vívás előtt a harmadik helyen áll a magyar csapat. A belorusz férfi váltónak sikerült a legjobban a lövészet. Ők 278 kört lőttek, így 1240 ponttal álltak az első helyen. Az ezüstérmes pozíció pedig a cseheké volt. Aztán jött a vívás…

A magyar fiúk parádéztak. Hogy a közönség szűnni nem akaró tapsának és a biztatásnak, vagy a jó formának volt köszönhető nem tudni. Az biztos, hogy az úszás előtt feljöttek a mieink az első helyre. A magyarok 91 asszót nyertek meg, 53-at vesztettek el (920 pont). Nem sokkal maradtak el mögöttük a litvánok (88/56, 896), a fehéroroszok (85/59, 872), a csehek (83/61, 856) és az olaszok (81/63, 840). Jöhet a hasonló jó folytatás
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását