2024. május 3. - Tímea, Irma

Lengyel Zoltán kisgazda színekben

Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát, az erről szóló pénteki fővárosi sajtótájékoztatón azonban nem derült ki egyértelműen, hogy szavazatával támogatja-e majd a költségve
2008. szeptember 12. péntek 13:08 - Hírextra
A Fidesz-frakcióból egy éve kilépett politikus a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot akarja képviselni az Országgyűlésben, és erről levélben is tájékoztatta Szili Katalin házelnököt.

Arra a kérdésre, miként szavaz majd a költségvetési törvényre, Lengyel Zoltán azt válaszolta, hogy a másik (Fideszből kilépett) független képviselőhöz, Tóth Andráshoz hasonlóan ő is úgy véli, meg kell várni, amíg a költségvetést beterjeszti a kormány, végig kell küzdeni a parlamenti vitát, majd ezt követően, új pártjával konzultálva dönti el, lelkiismerete szerint hogyan szavaz.

Arra a kérdésre, hogy kormánypártiként vagy ellenzékiként vesz majd részt a parlamenti munkában, Lengyel Zoltán úgy fogalmazott, "nemekből nem lehet országot építeni". Ez azonban szerinte nem jelenti azt, hogy támogatja a költségvetést, hanem azt, hogy az előterjesztést majd elemzik, konzultálnak róla, és a magyar vidék számára legelőnyösebb döntést fogja szavazatával a parlamentben képviselni.

Az MTI kérdésére Lengyel Zoltán azt mondta, a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványról sem alakították ki az álláspontjukat.

Molnár László, a kisgazda párt elnöke többek között arról beszélt, hogy a kisgazdák politikájának lényege a konszolidáció, a kiegyezés, a "modus vivendi", ezért a gazdasági fellendülés, a munkahelyteremtés elősegítése és a mély szegénység megszüntetése érdekében mindenkivel hajlandók kezet fogni, szövetséget kötni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását