2024. április 28. - Valéria

Árvíz: Tolnában egyre kritikusabb a helyzet

Tizenkét helyszínen védekeznek Tolna megyében az árvíz ellen, a települések felében lakóházak vannak veszélyben - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.
2010. június 1. kedd 20:27 - HírExtra
Bonyhádon a megáradt Farkas-patak miatt a Gyár, a Sport és a Zrínyi utcában, illetve két áruháznál folyik a védekezés, a munkában ötvenen vesznek részt - közölte Szilasi Lajos, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A völgységi városban a helyi védelmi bizottság hat család számára egy helyi szállodát jelölt ki befogadó helyként és bekérte az iskolákból a közalkalmazottak elérhetőségét. Ha szükséges, ők váltják fel a védekezésben dolgozókat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Bonyhád mellett Szekszárdon, Bátaszéken, Csikóstőttősön, Kaposszekcsőn, Döbröközön, Kurdon, Őcsényben, Váralján, Nagymányokon, Bikácson és Regölyben kell védekezni az árvíz ellen, a településeken több mint hetven lakóház van veszélyben. Kedd hajnal óta Tolna megyében 47 esetben kérték a tűzoltók segítségét a víz miatt.

Vízátfolyás miatt teljes szélességében lezárták a Bonyhád és Alsó-Börzsöny közti utat, fél pályán lehet közlekedni a 6318-as számú úton, Keszőhidegkút és Regöly között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását