2024. április 29. - Péter

Zavarja a papot a beteg fiú?

Egy amerikai katolikus pap bírósági végzéssel próbál távol tartani a vasárnapi misétől egy 13 éves autista fiút arra hivatkozva, hogy a tinédzser viselkedése zavarja a szertartást és veszélyezteti a hívek testi épségét.
2008. június 2. hétfő 14:02 - Hírextra

A minnesotai Szent József-templom papja azt állította a hatóságoknak írt kérvényében: előfordult, hogy az autista fiú a mise alatt megütött egy gyereket, a templom padjából felugrálva majdnem fellökött néhány idős embert, sőt köpködött és odavizelt a templomba. A jelenleg 13 éves, 183 centiméter magas és több mint 100 kilós Adam "még mindig növésben van, és szülei egyre kevésbé tudják féken tartani szélsőséges viselkedését" - hangsúlyozta Daniel Walz atya.

A fiú édesanyja szerint fia nem jelent semmiféle veszélyt a hívekre, és a pap állításai túlzóak. "Nem igaz, hogy bárkit bántott vagy fellökött volna, soha nem köpködött vagy vizelt a templomban" - állította Carol Race, aki szerint a templom lépése nem valós veszélyeket, hanem az autizmussal kapcsolatos félelmeket tükrözi.

A bíróság hétfőre beidézte az édesanyát, mert a tiltó határozat ellenére is elvitte fiát a vasárnapi misére május elején.

Az egyházközség szóvivője elmondta, hogy a probléma megoldására felajánlották a Race családnak: Adam a hívektől elkülönítve, a templom alagsorából videón követhetné figyelemmel a misét vasárnaponként. Az édesanya, aki ragaszkodik hozzá, hogy fia továbbra is járjon templomba, elutasította a plébánia javaslatát arra hivatkozva, hogy ez nem egyenértékű a misén való részvétellel, és nem felel meg a katolikus egyház követelményének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását