2024. május 2. - Zsigmond

Vitatható felvételek

Erősen vitatható azoknak a diákoknak a felvétele érettségi vizsgára felkészítő győri iskolákba, akik a központi írásbelin 30-40 százalékos teljesítményt értek el, miközben a város szakképző iskoláiban több mint kétszáz hely maradt üresen a hiányszakmák te
2008. június 2. hétfő 14:50 - Hírextra

A politikus elmondta: az érettségit adó oktatási intézményekbe felvettek közül 1539 diák központi írásbeli eredményeinek elemzése rendkívül kedvezőtlen helyzetet tárt fel.

Kiderült, hogy az érintett diákok közül 69-en a 20 százalékos, 250-en a 30 százalékos teljesítményt sem érték el. 453-an pedig a 40 százalékot csupán megközelítették.

Ez azt jelenti, hogy 40 százalékos küszöbértéket figyelembe véve a felvett tanulók 29 százaléka elégtelen eredménnyel jutott be a középiskolákba - mutatott rá az alpolgármester, magyarázatképpen hozzátéve: egy szokásos iskolai dolgozat esetén 30-40 százalék körül kezdődik a kettes osztályzat.

A központi írásbelit matematikából és magyarból tartották. Nyolcvan százalékos teljesítményt csupán 150 diák ért el. Ők jeles eredménnyel jutottak be a választott középiskolába - jegyezte meg.
Mindeközben a szakképző iskolákban a munkaerőpiac által igényelt hiányszakmák területén több mint kétszáz hely üresen maradt - folytatta Ottófi Rudolf.

A jó elméleti képességekkel rendelkező diákok továbbtanulását az önkormányzat támogatja, de a követelmények és teljesítmények nélküli felvételikkel nem érthetnek egyet - jelentette ki.

Az önkormányzatnak komoly intézkedéseket kell hoznia a szakképzés, a szakmunkásképzés elősegítése érdekében. Ezt várja el a gazdasági környezet és a fiataloknak is az a kedvező, ha képességeik és teljesítményük szerint haladnak a számukra legalkalmasabb szakma, majd munkahely megtalálásához - foglalta össze a vizsgálat konklúzióját a győri KDNP-s városvezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását