2024. április 29. - Péter

Kóka gratulált

Kóka Jánosnak, az SZDSZ elnökének levele Markó Bélának, az RMDSZ elnökének
2008. június 2. hétfő 14:47 - Hírextra
Tisztelt Elnök Úr! Kedves Béla!

A Szabad Demokraták Szövetsége nevében szeretnék gratulálni Önnek és pártjának a romániai helyhatósági választásokon elért sikeres eredményért. Az RMDSZ választási szereplése a magyar liberálisok számára is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen a mostani választások az őszi, romániai parlamenti választások előszobájának is tekinthetők. A tét nem kisebb volt, mint a romániai magyarság demokratikus képviselete, hiszen tudjuk, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) arra törekedett, hogy Önöket végleg kiszorítsa a politikai küzdőtérről.

Aggodalommal szemléltük, ahogyan az MPP a Fideszéhez hasonló, megosztó politikát jelenített meg – csupán a romániai viszonyokra átültetve. A magyar liberálisokat örömmel tölti el, hogy a megosztáson, kiszorításon alapuló politika nem érte el a célját: a romániai magyarság bebizonyította politikai értelemben vett nagykorúságát, átlátta a helyzetben rejlő veszélyeket.

Külön öröm számomra, hogy a marosvásárhelyi városi közgyűlés legnagyobb frakcióját az RMDSZ adja majd. Az RMDSZ józan és kiegyensúlyozott politikája eddig is sikereket hozott a romániai magyarok számára, és meggyőződésünk, hogy a romániai magyarok így lehetnek eredményesek az Európai Unióban is.

Az SZDSZ az RMDSZ-t továbbra is stratégiai partnerének tekinti, és készek vagyunk folytatni, illetve megerősíteni eredményes együttműködésünket.

Üdvözlettel:

Kóka János


Kiadó: Szabad Demokraták Szövetsége
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását