2024. április 27. - Zita

Tanúkat hallgattak meg a Prikkel-ügyben

Tanúkihallgatásokkal folytatódott hétfőn Székesfehérváron, a Fejér Megyei Bíróságon a Prikkel házaspár megölésével kapcsolatos büntetőper; a tárgyalást szeptember 15-re napolta el a bíróság.
2008. június 2. hétfő 17:43 - Hírextra
A mezőszilasi ifjú N. Józsefet és édesapját - társtettesként - előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, továbbá jelentős kárt okozó rongálás bűntettével vádolják.
A vádirat szerint ifjú N. József édesanyjával közös cége bővítésére 2005 augusztusában havi kamatra 10 millió forintot vett fel Prikkeléktől. A kölcsönadó Prikkel Tamásné volt, a kölcsön fedezetéül az N. család mezőszilasi ingatlanja szolgált.

Ifjú N. József kezdetben rendesen fizette a kamatokat, majd előbb a tőketartozás esedékes felét nem fizette meg az írásos megállapodásban rögzített határidőre, majd 2006 novemberében, decemberében a kamatokkal is adós maradt. Azok kifizetésére december 29-ig kapott haladékot.
A vádirat szerint apa és fia, hogy szabaduljanak az adósságtehertől, elhatározták, hogy megölik Prikkeléket, majd holttestüket - emberrablásnak álcázva a bűntényt - eltüntetik.

A tartozás visszafizetésének ürügyével 2006. december 29-én házukhoz csalták Prikkeléket, ahol közölték velük, hogy az adósságot nem tudják kifizetni. Szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlottak a házaspárnak estek, s mindkettőjüket agyonverték. Holttestüket Prikkel Tamás terepjárójának hátsó ülésére, illetve csomagtartójába tették, s egy elhagyott völgykatlanban a kocsit felgyújtották.
A kiégett roncsot, benne DNS-vizsgálat által is igazoltan Prikkelék földi maradványaival, az időközben előzetes letartóztatásba helyezett ifjú N. József útmutatása alapján, január 4-én találták meg.

A bűncselekmény elkövetését idősebb N. József elismerte, fia viszont nem vallotta magát bűnösnek, mint mondta, ő nem bántalmazta a sértetteket.

A per első - márciusi - tárgyalásán a vádirat ismertetésére, a vádlottak, s néhány tanú meghallgatására került sor, hétfőn pedig további tanúk meghallgatásával folytatódott az eljárás.
A bíróság egyebek között arra kereste a választ, hogy a tárgyalásra két mankóval érkezett, nehezen mozgó idősebb vádlottnak a történtek idején milyen volt az egészségi állapota, s viselkedése, továbbá a 2006. december 29-e előtt történteket igyekezett felderíteni.

Meghallgatta egyebek között Prikkel Tamás alkalmazottját, idősebb N. József volt élettársát, valamint szomszédját, s a fiatalabb vádlott egykori élettársát, illetve barátnőjét.
A nyáron megtörténik idősebb N. József orvosszakértői vizsgálata, szeptember 15-én pedig Mezőszilason, helyszíni bizonyítási kísérlettel folytatódik a tárgyalás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását