2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Újra jön a Ki Kicsoda

Jubileumi, 10. megjelenésére készül a szakszerűségéről és hitelességéről ismert Ki kicsoda.Az ismert életrajzi lexikon másodszor jelentkezik Magyar Távirati Iroda gondozásában. Az utóbbi hetekben a kiadás megszűnéséről terjedtek el álhírek, s az emiat
2008. június 2. hétfő 17:46 - Hírextra
A több ezer szócikket tartalmazó kortárs életrajzi lexikon a híresztelésekkel ellentétben nagyon is é l- mondja Hermann Péter főszerkesztő, aki 1979 óta gondozza a lexikont. A kontinens egyetlen ilyen átfogó, nem csak hazai, hanem nemzetközi áttekintést is nyújtó kiadványát a hazai olvasótábornak aligha kell bővebben bemutatni: az 1990 óta megjelenő, 2004 óta a hírügynökség kiadványaként ismertté vált lexikon minden eddiginél nagyobb terjedelemben és részletesebben szolgáltat információkat a legismertebb és legfontosabb hazai és külföldi személyiségekről, Tony Blair politikustól Gyurta Dániel úszóig.

A szerkesztők által összeállított névsor színes palettát kínál az érdeklődőknek: közel 15 ezer magyar és 8 ezer külföldi személy szócikkét bocsátja az olvasók rendelkezésére. A bekerülésért pénzt kérő, szakszerűségnek híján lévő, szerkesztetlen kiadványok elterjedése hiánypótlóvá avatja a lexikont.
A több ezer példányban megjelenő Ki Kicsoda évente szócikkek százaival bővül, a hazai és külföldi magyarokról szóló cikkek alapja a kötetbe kerülők által kitöltött adatlap, a nyilvánosan hozzáférhető kézikönyvek és természetesen a nyomtatott és elektronikus sajtó közlései. A külföldiek szócikkeinek adatait a szerkesztők állítják össze a nyilvánosan hozzáférhető adatbázisok és szakirodalom alapján.
A végleges szöveg az egységes szerkezet megkívánta szempontoknak megfelelően átalakítva és tömörítve készül. A már megszokott módon a "Ki Kicsodáknak" módjukban áll ellenőrizni a róluk szóló cikket. A kiadvány szerkesztői, mint ahogy korábban, most is nyitottak az olvasók megjegyzéseire, észrevételeire, javaslataira.

A legfrissebb Ki Kicsoda (könyv és cd) várhatóan az év végén kerül a könyvesboltok polcaira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását