2024. május 10. - Ármin, Pálma

McCartney a stadionban játszott

Szó szerint hazai pályán, a Liverpool FC futballcsapatának zsúfolásig megtelt stadionjában játszott vasárnap este Sir Paul McCartney, aki a legnagyobb Beatles-klasszikusokat adta elő a 40 ezres közönségnek. Sir Paul - öt év szünet után - abból az alkalomb
2008. június 2. hétfő 08:28 - Hírextra
A hamarosan 66 éves ex-Beatle csaknem két órán át koncertezett. A legnagyobb ünneplés az olyan nem halványuló népszerűségű "kötelezőket" fogadta, mint a Long and Winding Road, az Eleanor Rigby, a Back in the USSR, az I Saw Her Standing There, a Let It Be, a Hey Jude vagy a Yesterday.

McCartney a két néhai zenésztárs, George Harrison és John Lennon emlékének is adózott a Something, illetve a Give Peace a Chance megszólaltatásával.

A nézők között ott volt Yoko Ono, Lennon 75 éves özvegye is.

Liverpool - fennakadásoktól, sőt botrányoktól sem mentes előzmények után - januárban vette át az Európa kulturális fővárosa címet.

Az észak-angliai nagyváros öt évig készült a hatalmas ívű rendezvénysorozatra, amelynek megszervezése 95 millió fontba (30 milliárd forintba) került, és voltak időszakok, amikor úgy tűnt, hogy az egész vállalkozást kudarc fenyegeti.

Az előkészületek közepén, 2006 nyarán menesztették például a művészeti tervezés irányításával megbízott ausztrál énekest, Robyn Archert, miután a városvezetés arra a következtésre jutott, hogy Archer semmiféle értékelhető elképzelést nem tett le az asztalra.

Nem sokkal a januári nyitány előtt az előkészítésért felelős társaság, a Liverpool Culture Company vezérigazgatója is távozott.

Végül azonban minden időre elkészült, és a rendezvénysorozat január 11-én útjára indult, egész éjszakán át tartó utcabállal, amely - 2008-ra utalva - helyi idő szerint aznap 20.08 órakor kezdődött a másik ex-Beatle, Ringo Starr koncertjével.

A világ leghíresebb, Liverpoolból indult együttesének volt dobosa külön kislemezt írt az alkalomra, Liverpool 8 címmel.

A szervezők azzal számolnak, hogy a rendezvények legalább kétmillió látogatót vonzanak, és 100 millió fonttal gyarapítják a város kasszáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását