2024. május 3. - Tímea, Irma

Ahány lakás, 3,2-szer annyi távírányító

A magyar háztartásokban átlagosan több mint három távirányító található - derül ki a Hama Magyarország legújabb felméréséből. A nem reprezentatív felmérés szerint a magyar háztartások felében ötnél is több távkapcsoló áll rendelkezésre, de nem csekély szá
2008. június 2. hétfő 13:56 - Hírextra

A KSH adatai szerint csak színes televízióból 5,5 millió üzemel a magyar lakásokban - az irodákban, iskolákban és vendéglátóhelyeken elhelyezettekről nincs adat - ehhez járulnak még a video- és dvd-lejátszók, a hifik, a házimozirendszerek és műholdas beltéri egységek, amelyek mind külön távirányítóval rendelkeznek.

A piacon kapható univerzális távirányítók egyelőre nem jelentenek tökéletes megoldást a problémára, bár ma már sorra érkeznek az olyan intelligens modellek, amelyek egyszerre több eszköz funkciót is képesek megfelelően kezelni - állítja a Hama ügyvezető igazgatója. Prohászka Ottó szerint a megoldás a legnagyobb gyártók közötti összefogás lenne egy egységes szabvány kialakítása érdekében.

Az igény egyébként lakossági részről is érezhető: egy másik felmérés szerint az univerzális távirányítók eladásai évi 31 százalékos növekedést mutatnak a három legnagyobb európai piacon; Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban, de Magyarországon is több tízezer darabot értékesítenek évente - tette hozzá Prohászka Ottó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását