2024. április 28. - Valéria

A digitális földfelszíni televíziózás hiányosságai

Kereskedelmi, hirdetői szempontból alig érdekes a magyar társadalom azon negyede-ötöde, amelyet a digitális földfelszíni televíziózás elér majd - mondta Róbert Ákos, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese kedden, a tihanyi Media Hungary konferencián.
2008. május 27. kedd 17:07 - Hírextra
E csoport fele ötven év feletti, míg tízből nyolcan falusiak, heten inakítvak, háromnegyedüknek pedig nincs érettségije, ráadásul 75 százalékuk elégedett azzal a szolgáltatással, amit a szobaantennán keresztül kap. A fennmaradók is csupán 1500-1600 forintot - azaz a mostani előfizetési díjnál jóval kevesebbet - volnának hajlandók egy bőségesebb csomagért fizetni - sorolta.

Hozzátette, mire elindul a digitális földfelszíni sugárzás, ez utóbbi csoportot "biztonsággal fel fogják szívni" a mind több akciós ajánlatot kínáló kábelszolgáltatók; Róbert Ákos azt hangsúlyozta: a kontinens nyugati felén a nagy tévék - legyenek akár közszolgálatiak vagy kereskedelmiek - mindig többcsatornás modellben működnek.

Nemzetközi háttér, profi működés, folyamatos megújulás - szedte pontokba a sikeres jövő útját Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója, aki szerint egyre élesedik a piaci verseny, már csak azért is, mert a fiatalok mindinkább az új médiumok felé fordulnak, miközben egy év alatt 55-ről 79-re nőtt a magyar nyelvű csatornák száma.

Az MTV Network csatornacsaládot irányító Málnay B. Levente azt hangoztatta, ők a nehezen elérhető közönségcsoportok profi megszólítására törekszenek.

Mint mondta, akkor lehet a mainál jóval sokszínűbb a hazai tévés piac, ha a két nagy kereskedelmi csatorna mellé még két-három fel tud zárkózni annyira, hogy saját gyártású műsorokkal jelentkezhessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását