2023. január 28. - Károly, Karola

Se kép, se hang

Közel húsz percig, s majdnem az egész ország területén nem volt fogható pénteken a szövetségi orosz tévéadók műsora - kivéve az NTV-t -, a nézők ezalatt az idő alatt kizárólag csak a színes csíkokat nézhették a képernyőn.
2008. április 12. szombat 14:10 - Hírextra

A 11.08 és 11.25 között nekövetkezett adáshibát a műsorszoró vállalatnál (Orosz Tévé- és Rádióadási Hálózat) azzal magyarázták, hogy a megfelelő műholdakról nem érkezett hozzájuk adás, így aztán nem is tudtak mit továbbítani. A felelősséget a műholdakért felelős, Kozmikus Kapcsolat elnevezésű intézményre hárították, s a hivatalos közleményben még azt is megjegyezték, hogy az adáskimaradás a műhold-kötelék állapotában és irányításában régen fennálló problémákra hívta fel a figyelmet.

A Kozmikus Kapcsolat némileg másként látja a dolgot: közleményében rámutatott, hogy a műsorszóró vállalat "nagyon nem szereti őket", s minden alkalmat megragad ennek kifejezésére, ezért ecseteli sötét színekkel, hogy gondok vannak a műholdakkal. Valójában a hiba a földi központban következett be, ahonnan a műholdakra küldik a jeleket, a szputnyikokkal minden rendben van. Ezt az is bizonyítja, hogy Szibériában és a Távol-Keleten zavartalan volt az adás, a rendszer működési biztonsága közel 100 százalékos, megfelel a nemzetközi szabványoknak.

Oroszországban egyébként is történnek érdekes dolgok a tévéadásokkal: a kábeltévéknél moszkvai idő szerint késő este - közép-európai idő szerint a fő műsoridőben - a nyugat-európai tévéadók műsora néhány órán át percekre kimaradozik, makacs rendszerességgel szinte minden nap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását