2024. április 28. - Valéria

Villával "felfegyverkezett" túszejtő terrorista

Egy ukrán kórház betege villával felfegyverkezve két másik pácienst ejtett túszul. Az eset Makejevka kórházában esett meg, ahol a belgyógyászati osztály betege - ágyakkal elbarikádozva a kórterem ajtaját - két betegtársát tartotta fogva.
2008. május 30. péntek 18:11 - Hírextra
A "terrorista" fegyverarzenáljához a villán kívül egy összetört tányér cserépdarabjai tartoztak - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

A túszejtő 1 millió dolláros (155 millió forint) váltságdíjat, egy Porsche típusú személygépkocsit, valamint szabad elvonulást követelt. Ám azt is feltételül szabta, hogy mielőtt elhagyja szülőhazáját, s Olaszország felé venné az irányt, még tarthasson egy sajtótájékoztatót.

A rendőrök látszólag elfogadták a követeléseket, egyikük "előlegként" még az aranyóráját is felajánlotta a "terroristának", ám amikor a férfi résnyire kinyitotta az ajtót, behatoltak a kórterembe, s "lefegyverezték" a túszejtőt. Az akcióban senki sem sérült meg.

A férfi ugyan emésztőszervi betegséggel került a kórházba, ám mint kiderült, korábban az illetőt a pszichiátrián is kezelték. Így a "terroristát" aligha vonhatják felelősségre, legfeljebb kényszergyógykezelésre ítélheti a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását