2024. április 29. - Péter

30 millió csempészett cigit semmisítettek meg

A vámosok a feketegazdaság elleni küzdelem keretében 30 millió szál csempészett cigarettát semmisítettek meg csütörtökön a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben. A kormány döntése értelmében másfélszer magasabb bírsággal és súlyosabb szankciókkal sújtják ezut
2007. szeptember 27. csütörtök 15:51 - Hírextra
Az ellenőrzés hatékonyságának javulását várják attól a központi adatbázistól, amely a Magyarországra érkezett és itt forgalomba helyezett jövedéki termékeket tartja nyilván - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő. Az egyik legfontosabb szigorítás, hogy azokat az üzleteket, ahol ismét csempészett árukat találnak, a lefoglalt áruk értéktől függetlenül bezárják.

Az év első 9 hónapjában 630 ezer karton dohányárut égettek el a VPOP munkatársai, elsősorban az ország keleti határszélén - mondta a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. Sipos Jenő hozzátette: a 2 éve bevezetett szigorításoknak köszönhetően eddig 3 ezer olyan járművet foglaltak le, amelyeket a bűnözők a csempészéshez használtak. A szóvivő szerint a dohánytermékeket nem lehet karitatív célra felhasználni. Ez részben a jövedéki termékekre vonatkozó szigorú szabályozásnak, részben a cigaretták bizonytalan származásának és összetételének köszönhető.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását