2024. április 29. - Péter

Koncz nyerte az Aranygyűrűt

Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész-rendező, a Soproni Petőfi Színház tagja nyerte el a közönség szavazatai alapján a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrűjét az elmúlt évadban kifejtett művészi teljesítménye jutalmául.
2008. május 30. péntek 23:06 - Hírextra

A közönségszavazatok eredményét a péntek esti előadás előtt hozták nyilvánosságra. Koncz Gábor Tamási Áron Vitéz lélek és Csurka István Döglött aknák című darabjaiban játszott és Osborne Dühöngő ifjúság című színművét rendezte a kisszínházban - mondta Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A társulat szavazatai alapján Kabos Gyula-díjban részesült Vásári Mónika és Bregyán Péter Jászai-díjas színművész. Vásári Mónika egyebek között a Padlás című musicalben, az Egy pohár víz című Scribe-darabban és a Nem élhetek muzsikaszó nélkül Móricz-vígjátékban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Bregyán Péter ugyancsak a Tamási Áron-darabban és a Dühöngő ifjúságban játszott nagy sikerrel.

Az évad karakterszínészévé Győri Pétert választották. Ő kapta az Aranymaszk-díjat. A Légy jó mindhalálig, továbbá a Padlás című musicalekben megformált karakterszerepeinek elismeréseként.

A Pro Kultúra Kht. és a Soproni Petőfi Színház örökös tagjává választották Varga Margit gazdasági igazgatót és Horváth Zoltánné kulturális igazgatót.

A díjakat a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság és a Soproni Petőfi Színház alapította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását