2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb természetfilm-fesztivál

Negyedik alkalommal rendeznek országos természetfilm-fesztivált a Csongrád megyei Pusztaszeren; a pályázati felhívás megjelenéséhez kapcsolódóan megújult az esemény honlapjai is - tájékoztatta Csabai Ferenc, a filmes seregszemle egyik szervezője kedden az
2008. január 22. kedd 14:39 - Hírextra

Az áttekinthetőbb, kezelhetőbb honlapon, ahol minden, a fesztivállal kapcsolatos információ elérhető, hamarosan videoarchívum is működik majd, melyben az elmúlt évek fesztiváljainak rövid versenyfilmjeiből válogathatnak a látogatók - közölt a szervező.

Csabai Ferenc kiemelte: az 2005-ben életre hívott fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a környezet- és természetbarát gondolkodás és életmód terjesztéséhez.

A 2000-ben elhunyt kiváló ornitológus, természetvédő és tanár, Csizmazia György nevét viselő filmes seregszemle egyre ismertebb és népszerűbb: 2005-ben mintegy félszáz nevezés érkezett, tavaly már 107 alkotást jelöltek, melyek közül előzsűrizést követően hatvanat mutattak be a fesztiválon. A szervezők reményei szerint a pályázók száma idén is meghaladja majd a százat.

A szervezők összesen öt kategóriában várják a 2002 után készült alkotásokat. A hazai és határon túli magyar produkciós cégek és amatőr alkotók a növények és állatok életével, a világ tájaival, a vadászkultúrával, az életmóddal és a környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásokkal, illetve természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmekkel nevezhetnek július 1-jéig a fesztiválra.

Az augusztus 15-én kezdődő háromnapos fesztiválon egy fődíjat és kategóriánként egy-egy professzionális, valamint amatőr első díjat osztanak ki összesen 1 millió forint értékben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását