2024. április 19. - Emma

Javul a lányok matek-teljesítménye

Ugyanolyan jól teljesítenek az iskolában matematikából a lányok, mint a fiúk azokban az országokban, ahol nagyobb figyelmet fordítanak a nemek közti egyenlő bánásmódra - írta a Science című amerikai tudományos magazin egy firenzei kutatás eredményeire hiv
2008. május 30. péntek 07:03 - Hírextra
Luigi Guiso, a Firenzei Európai Egyetem kutatója vizsgálódása során összevetette a 2003-as PISA-felmérések eredményeit azokkal az indexekkel, amelyek az egyes országokban a férfiak és a nők közti egyenlő bánásmód érvényesülését tükrözik.

A 15-16 éves diákok tudásszintjét mérő PISA-felmérések általában azt mutatják, hogy a lányok jobban teljesítenek a szövegértés terén, mint a fiúk, és a fiúk pedig eredményesebbek a matematikai feladatokban, mint a lányok.

Guiso kutatási eredményei szerint Norvégiában, Svédországban és Izlandon, ahol jobban érvényesül a nemek közti egyenlőség, jelentősen kisebb volt a különbség a fiúk és a lányok között a matematikai teljesítményben, sőt előfordult, hogy egyáltalán nem is volt különbség. Ezzel szemben Törökországban és Olaszországban, ahol sokkal kevésbé fontos szempont a nőkkel szembeni egyenlő bánásmód, a lányok előnye a megszokottnál is nagyobb volt a szövegértési feladatok terén, és rosszabb eredményt értek el a matematikai tudást mérő feladatokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását