2024. április 19. - Emma

Hagyományőrző zenei napok Ópusztaszeren

Hagyományteremtő szándékkal szombaton és vasárnap rendezik meg az első Szeri Zenei Napokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A szervezők szándéka szerint az esemény évről-évre találkozóhelye lehetne azoknak az előadóművészeknek, akik szövege
2008. május 30. péntek 08:46 - Hírextra
Varga Márta, a Csongrád Megyei Önkormányzat szóvivője elmondta, hogy a Dél-Alföld egyik legismertebb turisztikai intézményébe mindazokat várják, akik szeretik a zenét, a különféle zenei irányzatok egyike sem idegen tőlük, és kötetlenebb keretek között találkoznának az előadókkal.

A koncertek sora szombaton délelőtt a Madárdal Zenekar fellépésével kezdődik, a látogatók nemcsak a művészek produkcióját élvezhetik majd, hanem közelről megismerhetik a népi hangszereket, és dalokat is tanulhatnak majd.

Kora délután a Magyar Tekerőzenekar táncháza várja a emlékpark látogatóit, majd a Borbély Műhely dzsesszprodukciója, később a Vágtázó Csodaszarvas "őserejű" világzenéje hallható. A szombati programok sorát a Rozsdamaró Zenekar táncháza zárja.

Vasárnap délelőtt Bolya Mátyás és a Kobzart népzenei ihletésű kamarazenéje várja a vendégeket, majd újra daltanítás következik a Madárdal Zenekarral. A fesztivált a Kaláka együttes zárja, tőlük megzenésített verseket hallhat majd a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását