2024. április 20. - Tivadar

A Budapesti Műszaki Főiskola a legkeresettebb

A Budapesti Műszaki Főiskola vállalkozásfejlesztés szakja áll az első helyen a mesterszakok között az idei felsőoktatási jelentkezéseknél, a második helyre a Műegyetem MBA képzése került, míg a harmadik a Debreceni Egyetemen induló egészségügyi, szociális
2008. május 30. péntek 08:43 - Hírextra
Az első öt helyen szerepel még a felvi.hu adatai szerint a Szent István Egyetem Vezetés és szervezés szakja és a Corvinus közigazgatás szakja.

A felvételi jelentkezéseket vizsgálva látható, hogy a mesterképzéseknél szinte kizárólag költségtérítéses és levelező vagy esti szakok szerepelnek az első helyeken. Ennek egyrészt az lehet az oka, hogy van olyan mesterszak, amiből nem indítanak állami finanszírozásút, másrészt pedig az, hogy ezeket a szakokat jórészt olyan felvételizők választották, akiknek régóta ott lapul a zsebükben az egyetemi vagy főiskolai diploma.

Az egyetemek közti sorrendben első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll, azt követi a Debreceni Egyetem, majd a Szegedi Egyetem és a Pécsi Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Műegyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Semmelweis Egyetem.

A legtöbben a jelentkezési lapon első helyen gazdaságtudományi területet jelöltek be, ezt a műszaki terület követi alig több mint fele annyi jelentkezővel, a harmadik legnépszerűbb terület a bölcsészeké.

Az intézmények egyes szakjaira beadott jelentkezések számát nézve a turizmus, vendéglátás alapszak vezet a Budapesti Gazdasági Főiskolán, amit az általános orvos szak követ a Semmelweis Egyetemen, utána az ELTE pszichológia és a Műegyetem mérnök informatikus szakja következik.

Ha egy jelentkező meggondolja magát, vagy a sors úgy hozza, július 10-ig módosíthatja a jelentkezési lapon szereplő szakok sorrendjét vagy törölhet a felsorolt szakok közül, új szakot azonban már nem jelölhet meg. A jelentkezők számát a felvi.hu oldalain lehet megnézni szakonként, azt pedig, hogy hova hány hallgatót vesznek fel, a felvételi tájékoztató tartalmazza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását