2024. május 2. - Zsigmond

A Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány díjazottjai

Átadták a Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány díjait a zalai gyermekek 15. jubileumi művészeti találkozóján pénteken, Zalaegerszegen. Kovács Krisztina, az alapítvány titkára elmondta, hogy a szervezet minden évben egy-egy díjat adományoz az adott tané
2008. május 30. péntek 17:58 - Hírextra
A kuratórium döntése alapján a Zalai Gyermekekért díjat az idén Bozsik Lajos, a Kölcsey Ferenc Gimnázium biológia-földrajz szakos pedagógusa vehette át, aki az indoklás szerint magas színvonalon végzi szaktanári munkáját, diákjai a megyei és országos versenyeken évről évre jó helyezéséket érnek el.

A közösségi díjat és az ezzel járó 150 ezer forint pénzjutalmat a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola diákönkormányzatának adták át: az iskola tanulói a városban az egyik "legpergőbb" diák-életet élik, részt vesznek a városi rendezvényeken, több alkalommal töltötték be a városi diákönkormányzatban az alpolgármesteri posztot - mondta Kovács Krisztina.

Az alapítvány tevékenységéről a titkár megjegyezte: a gyermekeknek kulturális programokat, művészeti találkozókat szerveznek, pénzbeli támogatást nyújtatnak az oktatási intézményeknek.

Beszámolt arról is, hogy alapítványi és megyei önkormányzati támogatással csaknem 700 hátrányos helyzetű zalai gyermek üdülhet kedvezményesen a felújított balatongyöröki ifjúsági táborban.

Az ezredforduló után 135 millió forintot fordítottak az üdülő felújítására és kialakítottak egy multifunkcionális, műanyag borítású, világítással ellátott sportpályát. Június közepére befejeződik az épület akadálymentesítése, a nagyterem és a szabadtéri strand felújítása, s a június 15-i tábornyitásra elkészül a piknik-liget is - tette hozzá Kovács Krisztina.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását