2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Til Schweigert dicsérte a Berlinale igazgatója

Til Schweigernek minden esélye meglenne arra, hogy filmjeit beválasszák a Berlinale versenymezőnyébe - méltatta a kritikusok által gyakran bírált német rendezőt Dieter Kosslick, a berlini filmfesztivál igazgatója egy szerdai interjúban.
2009. december 24. csütörtök 08:32 - HírExtra
"Til Schweiger igenis jó rendező" - jelentette ki Kosslick a népszerű vígjátékairól ismert színész-rendezőről, akit a magyar közönség Tarantino nemrég bemutatott Becstelen Brigantyk című filmjében láthatott Stiglitz szerepében.

Schweigerről a német kultuszminiszter, Bernd Neumann is elismerően nyilatkozott. "Csodálom benne, ahogyan filmjeivel képes megtölteni a mozikat" - mondta a CDU politikusa, hozzátéve azonban, hogy egy olyan filmet, mint a rendező Keinohrhasen (Fülenincsnyúl) című, 2007-es romantikus vígjátéka, a milliós nézőszám ellenére sem tud elképzelni a Berlinale versenyprogramjában. Mint mondta, a berlini filmfesztiválon inkább "igényes témájú" filmeknek van helyük, melyek ugyanakkor sajnos gyakran nem vonzanak elég nagy számú nézőt.

Berlinben 2010. február 11. és 21. között rendezik meg a 60. jubileumi Berlinalét, a német főváros rangos nemzetközi filmfesztiválját.

A 26 versenyfilm között lesz Roman Polanski The Ghost Writer című filmje mellett többek között a Bal című török, a Der Rauber című osztrák, a My Name is Khan című indiai, a Na Patu című boszniai és a Shekarcsi című német-iráni film. Az Arany Medvéért induló többi produkció címét a szervezők januárban közlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását