2024. április 26. - Ervin

Hűtlenül kezelt színház

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség a Békés Megyei Jókai Színház két volt vezetőjét; mindketten tagadják, hogy bűncselekményt követtek volna el - írta a Békés Megyei Hírlap csütörtökön.
2008. május 29. csütörtök 09:50 - Hírextra
Még tavaly érkezett névtelen feljelentés a színház 2000 és 2007 közötti gazdálkodásával kapcsolatban, ezt a fenntartó megyei önkormányzat vizsgálóbiztosi jelentésével támasztották alá. A rendőrség ennek tartalma és a feljelentés-kiegészítés alapján indított nyomozást - olvasható a lapban.

A színházban iratokat foglaltunk le és az igazságügyi könyvszakértő ezek alapján készítette el a véleményét - nyilatkozta az újságnak Lup Zoltán őrnagy, a megyei főkapitányság osztályvezetője.
Hozzátette: a szakvéleményben szerepel, hogy színészekkel, színházi dolgozókkal a közalkalmazotti jogviszonyon kívül vállalkozóként is szerződtek a színház vezetői a munkaköri feladatok elvégzésére vagy a dolgozó munkakörébe nem tartozó feladatokra.

A rendőrség álláspontja szerint több mint 80 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a gyanúsítottak a hűtlen kezeléssel.

A hírlap újságírójának nyilatkozott Konter László, korábbi igazgató, aki éppen a rendőrségen várt kihallgatásra. Azt mondta, nincs oka az idegeskedésre, mert teljesen tiszta a lelkiismerete. Tizennégy évig vezette a színházat, jutalomjátékokat rendezett, sosem hitte, hogy ez lesz az ő "jutalomjátéka."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását