2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fegyverarzenált foglaltak le a rendőrök

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le három különböző helyszínen a Vas megyei rendőrök - közölte Szalai Ferenc, a megyei főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.
2009. március 31. kedd 14:22 - HírExtra
Az alezredes tájékoztatása szerint lakossági bejelentés alapján indult nyomozás egy rábahídvégi férfival szemben, aki a feltételezés szerint engedély nélkül tartott fegyvert. A bejelentő azt is elmondta, hogy tudomása szerint a fegyver egy sorokpolányi lakostól származik. Az elrendelt házkutatások során a férfi lakásán egy flóbertpisztolyt és 48, ahhoz való lőszert találtak.

A sorokpolányi gyanúsított otthonában viszont valóságos fegyverarzenálra bukkantak: tizenegy légpuska, szerszámíj, egy hatlövetű maroklőfegyver, három gázriasztópisztoly, egy flóbertpisztoly, valamint lőszerek és fegyveralkatrészek kerültek elő. További nyomozás után a rendőrök egy szombathelyi lakásban egy harmadik személytől három gépkarabélyt, egy "csigatáras" géppisztolyt, kilenc pisztolyt, két szigonypuskát, valamint fegyveralkatrészeket és lőszereket foglaltak le.

A tulajdonosnak a fegyverek egy részére volt tartási engedélye, más részükről pedig azt állította, hogy a lőfegyverek hatástalanítva vannak - mondta a sajtóreferens. Szalai Ferenc hangsúlyozta: szakértő fogja megállapítani, hogy a lefoglalt fegyverek közül melyik van szabályosan hatástalanítva és melyik nem.

A rendőrség mindhárom gyanúsított ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanújával indított eljárást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását