2024. március 29. - Auguszta

Folytatódik a koleszterinkampány

Folytatódik a Magyar Szív Egyesület, a Flora pro.activ és az Egészséges Szívért Alapítvány koleszterinkampánya, nyáron a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben.
2008. május 29. csütörtök 17:55 - Hírextra
Idén már második évébe lépett a Magyar Szív Egyesület példa nélkül álló szűrő-megelőző oktató koleszterinkampánya, amelynek elindulását a riasztó hazai egészségügyi statisztikák indokolták; sikerességét pedig két reprezentatív felmérés pozitív mérlege igazolta. Kiderült, hogy a kampánynak köszönhetően a hazai lakosság egyre többet tud a magas koleszterinszint és a szív- és érrendszeri megbetegedések szoros összefüggésről, egyre többen ismerik a megelőzés lehetőségeit, de a többség átlagos koleszterintudása, az egészségtudatos életmód ismereteinek birtoklása sajnos még nem közelíti meg az ideális mértéket. A kampány most ingyenes koleszterinszűrő akcióval folytatódik.

A tavalyi felmérések és kutatási adatok alapján bebizonyosodott: a koleszterinkampányt az eddigieknél is szélesebb körben kell folytatni, új elemekkel és új résztvevők bevonásával. A Flora pro.activ - felismerve, hogy az oly sokakat érintő probléma kulcsfontosságú tényezője a prevenció, a hiteles és pontos szakmai információkon alapuló tájékoztatás - idén januártól már aktív társadalmi szerepvállalóként csatlakozott az országos mozgalomhoz. Nemrégiben pedig nyilvánosságra hozták a háziorvosok és a magas koleszterinszinttel élő betegek tesztprogramjának eredményét a Flora pro.activ margarin koleszterincsökkentő hatásáról.

Az idei koleszterinkampány, amelyhez támogató partnerként a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, a kardiovaszkuláris megbetegedések hatékony prevencióját, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezői közül a magas koleszterinszint csökkentését tűzte zászlajára. Közismert, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések, az infarktus, a stroke vezető haláloknak számítanak hazánkban.

Az oktató, felvilágosító munka mellett a kampány részeként most folytatódnak az ingyenes koleszterinszűrő akciók, elsőként öt budapesti helyszínen. A Magyar Vöröskereszt mobil véradó állomásainál az alábbi időpontokban és helyszíneken a véradás ideje alatt lehet koleszterinszűrésre is jelentkezni:

- Június 2-án a Blaha Lujza téren, a Vöröskereszt kamionja mellett 13-18 óráig,
- Június 6-án a Csepel Plazában 13-18 óráig,
- Június 20-án a Nyugati pályaudvar Királyi várójában 10-16 óráig, valamint a Duna Plaza bevásárlóközpontban 12-17 óráig,
- Június 23-án az Örs vezér téren a Vöröskereszt kamionjánál 14-17.30-ig.

Ne feledjük, rendszeres szűréssel nyomon követhetjük koleszterinszintünk változásait, életmódváltással, odafigyeléssel pedig sokat tehetünk azért, hogy jó életminőséggel élhessük életünket.

További információért látogasson el a www.koleszterinszint.hu weboldalra.
Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását