2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ősszel le kell tisztázni

Gusztos Péter szerint őszre tiszta helyzetet kell teremteni az állami vállalatokban és felügyelőbizottságokban helyet foglaló, a párt holdudvarához tartozó szakértők helyzetét illetően.
2008. július 21. hétfő 09:30 - Hírextra
Az SZDSZ egy ellenzéki párt és nem állhat fenn még a látszata sem, hogy a szocialista párt lekötelezettje bármilyen értelemben - mondta a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Ugyanakkor megjegyezte: nem a pártok delegálják formálisan a tagokat, az állami vállalatok jelentős részénél ezek miniszteri, máshol pedig önkormányzati döntések.

Ez egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket a nyáron rendbe kell tenni. Az a helyes, ha az ősznek úgy megyünk neki, hogy ebben is teljesen tiszta helyzet állt elő - hangsúlyozta.

Gusztos Péter nem értett egyet azzal a riporteri felvetéssel, hogy morálisan, és támogatottságát tekintve nagy bajban lenne az SZDSZ. A párt egy kivételes lehetőség előtt áll, akkor lesz nagy bajban, ha valamennyi meghatározó szereplő nem lesz képes megérteni, hogy élni kell azzal - mondta.

Az SZDSZ-nek a nyáron el kell készítenie stratégiáját a következő két évre; az EP-választásokon és az országgyűlési választásokon nem csak helyt kell állnia a pártnak, hanem jól kell szerepelnie - magyarázta.

Kitért arra is, hogy nem lehetnek és nem lesznek a Fidesz partnerei egy program nélküli kormánybuktatásban. Az SZDSZ ugyanakkor nem lehet partner egy program nélküli kormányzásban sem - tette hozzá.

"Önmagában egy olyan kormányzás, amelynek az elsődleges politikai célja Gyurcsány Ferenc és a szocialista párt hatalmon maradása, az SZDSZ számára nem egy önérték" - fejtette ki a politikus.

A kormányprogram megszűnt, elfogyott, s amióta az SZDSZ kilépett a koalícióból, azt látják, hogy a kabinet több területen vagy visszafordult, teljes passzivitásba menekült, vagy látszatintézkedésekkel próbál a felszínen maradni - tette hozzá.

Gusztos Péter hangsúlyozta, még a kisebbségi kormánynak is "kutya kötelessége lenne" a fontos területeken - egészségügy, közteherviselés - érdemi intézkedésekkel próbálkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását