2024. május 5. - Györgyi

Egy illegális bevándorló is szerepet kapott

Egy illegális bevándorló is szerepet kapott a Cannes-i Filmfesztivál fődíját minap elnyert, dokumentarista jellegű francia filmben, amely egy párizsi középiskolai osztály mindennapjait mutatja be.
2008. május 28. szerda 20:18 - Hírextra
A Maliból származó Aissata Bah a többségében bevándorlók lakta párizsi városnegyedben játszódó, Entre les murs című filmben szereplő 24 kamasz egyikének édesanyja, és maga is szerepel az amatőr szereplőkkel leforgatott filmben.

A nőnek éppen néhány nappal a filmfesztivál után, szerdán kellett megjelennie a hatóságok előtt, hogy törvényes letelepedési engedélyt kapjon. Bah kérvényét az Arany Pálmával díjazott film rendezője, Laurent Cantet is támogatja - közölte egy illegális bevándorlókat támogató francia civil szervezet. A jelenleg törvénytelenül az országban tartózkodó nő fia, a filmben szereplő iskolások egyike már francia állampolgár.

Az egy évig tartó improvizációs gyakorlatok során létrejött alkotás egy fiatal francia tanár óráin keresztül mutatja be a diákok hétköznapjait. A kilenctagú nemzetközi zsűri Sean Penn elnökletével vasárnap egyhangúlag nyilvánította Cantet filmjét a fesztivál győztesének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását