2024. május 4. - Mónika, Flórián

Több születés, kevesebb halál: többen élünk, mint egy éve

Több gyermek született és kevesebben haltak meg az év első három hónapjában, mint tavaly ilyenkor; a népesség becsült lélekszáma március végén 10 millió 38 ezer volt - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett összegzésében.
2008. május 27. kedd 11:24 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a születések száma az év első három hónapjában egyenetlenül alakult. Január-februárban mintegy 500-zal több, márciusban 100-zal kevesebb gyermek született, mint az előző évben. Összességében az év első három hónapjában mintegy 24 ezer gyermek jött világra, 400-zal több, mint egy évvel korábban. A három hónapban naponta átlagosan 264 gyermek született, szemben az előző évi 262-vel.

A halálozások száma az év mindhárom hónapjában elmaradt az előző évitől, összességében mintegy 34 ezren hunytak el, 770-nel (2,2 százalékkal) kevesebben, mint egy évvel korábban. 2008 első negyedévében naponta átlagosan 378 lakos halt meg, szemben az előző évi 390-nel.

A házasságkötések száma továbbra is csökken; az év mindhárom hónapjában kevesebb házasságot kötöttek, mint egy évvel korábban. Idén az első negyedévben 4.827 házasságkötés történt, ez 252-vel (5 százalékkal) kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Az első negyedévben naponta átlagosan 53 házasságot kötöttek, szemben az előző évi 56-tal.

A természetes fogyás 10.363 fő volt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 11.527. A nemzetközi vándorlás miatt azonban az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 7.000 fővel csökkent; március végén 10 millió 38 ezer fő volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását