2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kegyelmet kapott, nyolcvanhat évvel a kivégzése után

Posztumusz kegyelmet kapott Ausztráliában kedden egy férfi, akit 1922-ben téves bizonyíték alapján ítéltek halálra egy kislány megerőszakolása és meggyilkolása vádjával.
2008. május 27. kedd 11:21 - Hírextra
A 86 évvel ezelőtt felakasztott Colin Campbell Rosst Victoria szövetségi állam kormányzója részesítette közkegyelemben. Az amnesztiát Ross és a 12 éves áldozat, Alma Tirtschke leszármazottai kérvényezték, miután modern törvényszéki vizsgálatok bebizonyították az elítélt ártatlanságát.

Annak idején az ügyészek azzal vádolták meg Rosst, aki egy borozót vezetett Melbourne-ben, hogy alkoholt adott a kislánynak, majd megerőszakolta és megfojtotta áldozatát 1921 szilveszterén. Bár Ross mindvégig ártatlanságát hangsúlyozta és tanúkkal igazolta alibijét, a bíróság elegendő bizonyítéknak találta azt a néhány hajszálat, amelyet Ross takaróján találtak, és amelyről az ügyészség azt állította, hogy az áldozattól származik.

Évtizedekkel később kiderült, hogy nem a meggyilkolt kislány hajszálait találták meg Ross lakásában, s ezzel megdőlt az egyetlen bizonyíték, amely alapján az akkor 28 éves férfit négy hónappal a bűncselekmény után - ártatlanul - kivégezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását