2024. április 24. - György

Roncsokkal küzdenek a gyorshajtás ellen

Közlekedési balesetekben ijesztően roncsolódott személygépkocsi-maradványokat helyeznek el a gyorshajtók megfékezésének reményében a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megye balesetveszélyes útszakaszai mellett.
2008. május 27. kedd 11:27 - Hírextra
A helyi közlekedésrendészeti hatóság döntése értelmében a csúnyán összetört autókat vas tartóoszlopokon teszik közszemlére a baleseti szempontból legkritikusabb helyeken.

A tervek szerint összesen tíz "sofőrijesztő" személygépkocsit helyeznek ki. A félelmet keltő "emlékművek" tartóoszlopain táblát helyeznek el, amelyen feltüntetik, hogy hányan vesztették életüket az adott autóban és általában hányan halnak meg évente közúti balesetekben Ukrajnában. A közlekedésbiztonsági szakemberek azt remélik, hogy ezzel a figyelemfelkeltő intézkedéssel jobb belátásra bírhatják a gyorshajtókat és a közlekedési szabályokra fittyet hányó autósokat.

Erre van némi remény, ugyanis a már kihelyezett autóroncs-emlékműnél sokan megállnak, fényképeznek, olvassák a táblán lévő adatokat, az elhaladó gépkocsik vezetői pedig észrevehetően lassítanak a látvány hatására.

Ivano-Frankivszk megyében nem ez az első kezdeményezés a közúti balesetek számának visszaszorítására. Március végén a helyi közlekedésrendészet papokat kért fel, hogy szenteljék meg az utakon azokat a helyeket, ahol a legtöbb baleset történik.

Ukrajnában évente háromszor-nyolcszor annyian halnak meg közlekedési balesetekben, mint az Európai Unió tagországaiban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását