2024. április 29. - Péter

Művészetpedagógia Nyíregyházán

Művészetpedagógiai színházi előadást rendeznek csütörtökön Nyíregyházán: a budapesti Káva Kulturális Műhely két alkalommal mutatja be Szentcsalád című nevelési programdarabját a Krúdy Gyula Kamarateremben - közölte a nyírségi Móricz Zsigmond Színház sajtó
2008. május 27. kedd 14:15 - Hírextra
A ma még különlegességnek számító előadás a 15-16 éves korosztály tagjaihoz szól, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a hagyományos színházi formától eltérően, alkotói-résztvevői szerepet vállalhassanak a darabban - mondta Magyar Krisztina.

Hozzátette: a mű, amely a családi kapcsolatokról és az idősek társadalmi helyzetéről szól, Schwajda György A szent család című vígjátéka alapján készült, rendezője, dramaturgja Tóth Miklós.

A nyíregyházi vendégszereplésre érkező fővárosi Káva Kulturális Műhely 1996 óta működik művészetpedagógiai feladatokat ellátó közhasznú civil szervezetként. Alapítói a legképzettebb és legtapasztaltabb színházi nevelési szakemberek.

A műhely fő feladatának a komplex színházi nevelést, a drámapedagógiai és teátrumi eszközöket használó előadások, foglalkozások rendezését tartja, amelyeket a résztvevő fiatal nézőkkel emberi és társadalmi szempontból vizsgál. A fiatalok nemcsak megfigyelői, hanem sokszor írói is a színpadon megjelenített történeteknek, hiszen elemzésükkel átalakíthatják a látott cselekményeket.

A 9-18 év közötti fiataloknak szóló program egyben segíti a demokráciára-nevelést, illetve az életkori, szociális és erkölcsi problémák vizsgálatát is. A feldolgozott témák között található például a drogprevenció, a fiatalkori bűnözés megelőzése, a diszkrimináció, agresszió és kitaszítottság kezelése, vagy a roma fiatalok társadalmi integrációjának kérdése.

A fiatalok térítésmentesen vehetnek részt a színházi előadásokon, anyagi lehetőségektől függetlenül mindannyian eljuthatnak a program-foglalkozásokra.

A szervezet megalakulása óta több, mint ötvenezer fiatal vett részt a művészetpedagógiai színházi előadásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását