2018. augusztus 19. - Huba

Sziget: ma indul az igazi buli

A "mínusz egyedik" és a "nulladik" nap után ma megkezdődik a budapesti Sziget fesztivál fő programja: öt napja alatt ötvenöt programhelyszínen összesen csaknem kétszáz fellépő várja a Hajógyári-szigetre kilátogatókat.
2009. augusztus 12. szerda 07:32 - HírExtra
A nagyszínpadon szerdán délután lép fel a Nouvelle Vague, este pedig Lilly Allen rajongói örülhetnek kedvencüknek. Az idei fesztivál legnagyobb zárt programhelyszínén, az A38-Wan2 sátorban a fesztivál első napján mások mellett a Harcsa Veronika Quartet és Zagar zenél. Az új "magyar nagyszínpadként" bemutatkozó MR2 Színpadon többek között a Kispál és Borzot, valamint a 30Y-t hallhatja a közönség. A keményebb dallamok kedvelőinek például a Backyard Babies, az elektronikus zene szerelmeseinek pedig José Padilla és Pete Tong is játszik.

Idén több ország is fókuszba kerül a fesztiválon. A vasfüggöny és a berlini fal lebontásának 20. évfordulója alkalmából vendégeskedik Németország a Szigeten, ahol egy 50 méteres fal vár a művészek és a szigetlakók alkotásaira, üzeneteire és firkáira. Izrael és Japán is a diplomáciai kapcsolatok felvételének, illetve újrafelvételének évfordulója kapcsán jelenik meg: a magyar-japán kulturális év részeként például harcművészeti és táncelőadásokat láthatnak az érdeklődők, de szerdán egy szakés hordót is feltör a Szigeten a japán nagykövet.

Spanyolországból a katalán régió mutatkozik be: a Guixot de 8 interaktív szoborparkja mellett a La Fura dels Baus direkt a Szigetre létrehozott látványszínházi produkciójában gyönyörködhetnek esténként a látogatók.

Idén is lesz Civil Sziget: a rendezvény öt napja alatt mintegy hatvan szervezet települ ki a Hajógyári-szigetre. Több helyszínt is szenteltek az idén Pécsnek, hiszen a baranyai megyeszékhely jövőre Európa egyik kulturális fővárosa lesz. Újdonság a Hungarikum Falu, ahol a magyar népművészet, kézművesség és gasztronómia mellett különböző népszokásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Emellett sport és egyéb kulturális, szórakoztató programok, például minden nap jóga és brazil szamba workshop, számítógépes és játékos vetélkedők várják a szórakozni vágyókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását