2024. május 3. - Tímea, Irma

Ma módosítják a filmtörvényt

Ma kezdődik a mozgóképről szóló törvény módosításának vitája az Országgyűlésben, ahol a nap folyamán közel tíz törvényjavaslat részletes vitáját is lefolytatják. A filmtörvényt azért módosítják, hogy összhangba hozzák a megváltozott európai uniós szabályo
2008. május 27. kedd 09:19 - Hírextra

A kis terjedelmű korrekció arra irányul, hogy az állami támogatások bizonyíthatóan kulturális célokat szolgáljanak.

Az MSZP, a KDNP, az SZDSZ és az MDF által benyújtott, a Nemzeti Tehetség Programról szóló országgyűlési határozati javaslat szerint a kiszámítható állami szerepvállalás és a már meglévő, valamint a további források bevonása, célirányos hatékony felhasználása érdekében Nemzeti Tehetség Alap létesítését látja szükségesnek az Országgyűlés.

Lefolytatják a képviselők a polgári perrendtartásról, a bírósági végrehajtásról és az egyes közjegyzői nemperes eljárásokról szóló törvényjavaslatok részletes vitáját. A tervek szerint az előterjesztések elfogadása után jelentősen rövidülhet a peres és nemperes eljárások ügyintézési határideje.

A Ház lefolytatja a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításának részletes vitáját. Az MDF-es képviselők kezdeményezte javaslat szerint a társadalmi szervezetek számára felajánlott, de általuk fel nem vett összeg a Nemzeti Civil Alapprogramba kerülne.

A módosítás azt is tartalmazza, hogy az adócsomag részeként az adózók postán kapnának visszajelzést arról, hogy előző évi felajánlásuk célba ért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását